Home Bio Muziek Foto’s Live ContactHome.htmlMuziek.htmlFotos.htmlLive.htmlContact.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5
Toen ik negen was hield ik een spreekbeurt. Over Johann Sebastian Bach. Ik wilde graag een voorbeeld laten zien van ‘een compositie.’ Dat had ik niet, dus ik besloot zelf maar iets te schrijven. Mijn eerste elf maten muziek.

Vanuit die vonk ben ik na mijn middelbare school compositie gaan studeren aan het conservatorium in Utrecht, bij Henk Alkema. Tijdens mijn studie heb ik als pianist vele studenten begeleid en in enkele bands gespeeld. Ook werden er steeds vaker werken van mijn hand uitgevoerd, onder meer door het Rosa Ensemble en het HKU orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend. 

Sinds mijn afstuderen in 2006 ben ik werkzaam als zelfstandig componist en pianist. Mijn werkveld strekt zich uit van (hedendaags) klassieke muziek via cabaret en kleinkunst tot singer/songwriting. Als docent muziektheorie ben ik verbonden aan het HKU Conservatorium Utrecht en aan de Koningstheateracademie te Den Bosch. Met regelmaat neem ik zitting in de selectiecommissie van het Amsterdams Kleinkunstfestival.
Tom Dicke (08-10-1984)